A homeopátia és a fájdalomcsillapítás

Homeopátiás fájdalomcsillapító

Betegségek

A homeopátiás szerek homeopátiás fájdalomcsillapító az előállításukhoz felhasznált növény vagy homeopátiás fájdalomcsillapító latin neve után kapták. Az elmúlt évtizedekben használatuk egyre közkedveltebbé vált, köszönhetően annak, hogy mellékhatások nélkül képesek megszüntetni a különféle egészségügyi panaszokat. Ismerj meg négy olyan szert, mely hatékonyan enyhíti a lázat vagy épp a fejfájást. Adagolás és használat A készítmények erőssége változó lehet: minél hígítottabb a szer, annál erőteljesebb a gyógyhatása, és annál magasabb a száma, vagyis a potenciálja.

A homeopátiás készítmények általában 5, 9, 15 vagy 30 CH potenciálú hígításban fordulnak elő.

homeopátiás fájdalomcsillapító a térd egyfajta ízület

A pontos adagolás betegség- és emberfüggő lehet, így az orvos, illetve a gyógyszerész adhat pontos utasítást ez ügyben. A készítmények megválasztásakor lényeges szempont, hogy pontosan milyen tüneteid vannak, milyen körülmények között romlanak, illetve javulnak a panaszok. Fejfájás-csillapító helyett A fejfájásnak számtalan formája és oka lehet.

Gyakori megbetegedések

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy olykor szúró, lüktető fájdalmat érzel, míg máskor a fejfájás inkább homeopátiás fájdalomcsillapító. Kialakulhat valamilyen krónikus betegség következtében, de akár az előző napi - nem éppen megfontolt - italozás eredményeképpen is.

Aconit - sisakvirág A sisakvirágból készült kivonatot már a Napjainkban hatékony fejfájás-csillapítóként ismert.

Használd az Aconitot, ha a lüktető fájdalom hirtelen alakul ki, és hatására nehéznek érzed a fejed. Amennyiben a tünet fülledt szobában, fény vagy zaj hatására rosszabbodik, szinte biztos, hogy ezt a szert kell alkalmaznod.

Homeopátia fájdalom ellen

A fejfájás legjobb természetes ellenszerei Nux vomica - hánytatódió Kitűnő szer a tipikus másnapos fejfájás kezelésére.

A hánytatódió kivonatát már a Homeopátiás gyógyszervizsgálatát ben végezték el. Ha nem tartottál mértéket az előző esti buli alkalmával, és úgy döntesz, nem szeretnéd további méreganyagokkal terhelni a szervezeted, próbáld ki a Nux vomicát. Ha az homeopátiás fájdalomcsillapító vagy a gyógyszerész nem javasol mást, alacsony potenciálból - 5 CH - naponta x5 golyócskát, a közepes potenciálból - 9 CH, 15 CH - naponta 2x5 golyócskát kell fogyasztanod.

Használd helyesen! Nézd meg Dr. Bán Marianna természetgyógyásszal készített videónkat, és ismerd meg a homeopátia használatának fő szabályait!

Lázcsillapító helyett Ha lázas betegség kínoz, vagy hőemelkedésed van, de tartasz a gyógyszerek mellékhatásaitól, a homeopátia hatékony segítséget nyújthat.

Alkalmazása segítségével a láz elmúltával jelentkező gyengeség, kimerültség, illetve a szövődmények kialakulásának kockázata minimálisra csökken. Belladonna - nadragulya Ha a láz gyorsan alakul ki nedves, hideg időben vagy éppen napszúrás homeopátiás fájdalomcsillapító, próbáld ki a Belladonnát.

homeopátiás fájdalomcsillapító az artrózis osztályozása és kezelése

A nadragulya görcsoldó hatóanyagait magában rejtő Belladonna nyugtató hatású atropint is tartalmaz. Rendkívül kedvelt és sokoldalú homeopátiás szer: a lázcsillapítás mellett használják torokfájás, menstruációs görcsök, illetve fogzási fájdalmak enyhítésére is. Használata különösen akkor javasolt, ha a lázas állapot zajra, fényre, hidegre vagy huzatra való túlérzékenységgel jár együtt.

homeopátiás fájdalomcsillapító izom és ízületi fájdalom arvi val

Bármilyen magasra is szökik a testhőmérsékleted, a szer bevételét követően perceken belül homeopátiás fájdalomcsillapító mértékű javulást kell tapasztalnod. Csak akkor ismételd a használatot, ha a javulás leáll. Kezdd az adagolást gyengébb potenciálú - 5 CH - szerrel, majd csak akkor emeld az adagot, ha szükséges.