A térdfájás lehetséges okai

Ízületi térdfájdalom

Tartalom

  Térdfájdalom Térdfájdalom A térdfájdalom okai különbözők lehetnek, egy valami azonban az összes esetre igaz: az érintettek számára szenvedést, kellemetlenséget és a mozgékonyság elvesztését jelentik.

  • Kapcsolat Térdfájdalom A térdfájdalom gyakran korfüggő.
  • Ízületi fájdalom gyógyítható
  • Térdízületi gyulladás (artritisz) típusai és kezelésük

  Olvasson tovább a különféle térdfájdalmak kezeléséről. A térdfájdalom minden életkorban előfordulhat.

  • Íme, a leghasznosabb tanácsok: 1.
  • Kezelés a térd meniszkuszának eltávolítása után
  • Tudja meg, hogyan enyhíteheti térdfájdalmát a Voltarennel

  A kiváltó ok néha egyértelmű, például egy sérülést követően a fájdalom a szervezet figyelmeztető és gyógyító rendszerének az egyik általános eleme. A térdfájdalom ezenkívül fertőzésre is utalhat a térdben.

  A leggyakoribb probléma azonban — különösen az idősebb korosztályban — az ízületek elhasználódásából eredő oszteoartritisz. A térdízületi porckopás hatására a térdízület megduzzad, begyullad, fájdalmassá és merevvé válik.

  Reumatoid artritisz is érintheti a térdet, szintén fájdalom és duzzanat kíséretében, azonban ez egy autoimmun betegség, amely az ízület sima mozgását biztosító védő porcréteg károsodásához vezet.

  Tippek a térdfájás megelőzésére Térdsérülések Elsősorban a térd hirtelen megcsavarodása okozhat térdfájást, amit egy sportbaleset vagy akár egy-egy rossz mozdulat illetve kisebb behatás is előidézhet. Szalagsérülés: A csavaró mozdulat, rándulás vagy ficam hatására sérülhetnek, megnyúlhatnak a térdízületet alkotó szalagok. A szalagok szerepe, hogy az ízületek stabilitását fokozzák, az izmokat az ízületekhez rögzítsék. Ezek megnyúlásakor vagy súlyosabb esetben szakadásakor térdfájdalom jelentkezik, emellett a térdízület stabilitása megszűnik, a beteg járása bizonytalanná válik. Az ínszalagok lassan regenerálódnak, megnyúlásukkor is több hetes gyógyulási idővel kell számolni, ínszalagszakadás esetén a gyógyulási folyamat akár egy évet is igénybe vehet.

  Ízületi térdfájdalom térdfájdalom és a duzzadt térdízület komoly csapás ízületi térdfájdalom aktív életmódot élők számára, mivel gyakorlatilag az összes olyan mozgásra kihatással van, amelynél teher nehezedik az ízületre. Rövid távon a gyulladáscsökkentő gyógyszerek, például az ibuprofén vagy a fájdalomcsillapítók, mint amilyen a paracetamol acetaminofensegíthetnek átvészelni a fájdalmas boka lympostasis kezelés. Hosszú távon ízületi térdfájdalom valamilyen fenntarthatóbb megoldásra van szükség a lehetséges mellékhatások elkerülése érdekében.

  ízületi térdfájdalom

  A térdfájdalom kezelése A térdfájdalom kiváltó okától függően számos kezelési mód lehet megfelelő. Ha a fájdalom valamilyen sérülésből fakad, akkor megoldás lehet az ízület lehető legnagyobb mértékű pihentetése, illetve térdrögzítő vagy fásli viselése, hogy ezzel védjük és segítsük a térdet a gyógyulásban.

  ízületi térdfájdalom

  Gyakorlatilag az összes típusú térdfájdalom enyhíthető hideg vagy meleg segítségével, például meleg fürdővel vagy jeges pakolással, rövid távon.

  Krónikusan fennálló állapotoknál, mint amilyen az oszteoartritisz is, a kezelőorvos segít megkeresni a legjobb fájdalomcsillapítási módot.

  1. A térd sérülésének mértéke
  2. A fájdalom oka a csípőízületben mint hogy kezelje
  3. A térdízületi fájdalom okai és enyhítése
  4. Térdfájdalom: otthoni gyógymódok a fájdalom enyhítésére - EgészségKalauz
  5. Ízületi fájdalom a lábakban ár

  Klinikai vizsgálati eredmények támasztják alá a tartósan alkalmazott kristályos glükózamin-szulfát hatásosságát a térdfájdalom csillapításában. A térd ugyanis ízületi térdfájdalom nagy igénybevételnek van kitéve, és a testsúlyból is sok nehezedik rá. A térdízületi porckopásról itt olvashat bővebben.

  ízületi térdfájdalom