A Terrier-féle ízületi és lágyrész mobilizációs technika

Ökölcsukló javítása

Tartalom

  Gyógytorna fajták - Terrier-technika A Terrier-féle ízületi és lágyrész mobilizációs technika A Terrier technika a sokoldalú nyújtó- és nyomásingerek alkalmazásával ökölcsukló javítása ízületekben és az azokat körülvevő lágyrészekben, mint funkcionális egységben lévő mechanoreceptorokra ínorsók, izomorsók, szenzoros receptorok hat.

  ökölcsukló javítása

  A kombinált módszer előnye hogy a mobilizáció segíti a masszázst, és a masszázs segíti a mobilizációt, tehát a két hatás összeadódik. A mobilizáció az oda-vissza mozgással, ritmusosan változó ingerrel és feszítés-lazítás váltakozása révén segíti a masszázst, míg a masszázs támogatja a mobilizációt azáltal, hogy maga a fogás sínezi, biztosítja a szegmentet, továbbá a masszírozó kéz tapintás ökölcsukló javítása kontrollálja a szövetek feszülését, meghatározza a mobilizáció mértékét.

  Amíg a kezelésben masszírozó elemként szerepel a kéz, egyes ujjak, ujjkúpok, ököl, csukló, alkar belső része, addig a másik kéz a vezető kéz, aminek a feladata, hogy sínezze, stabilizálja a kezelt testrészt.

  ökölcsukló javítása

  A vezető kéz a kezelt testrészt a lehető legnagyobb felületen, az ízülethez közel, a kezelőhöz testközelben stabilizálja, így a kezelő terhelése is gazdaságos. Káros kompresszió elkerülését szolgálja az ízület pontos, precíz vezetése.

  ökölcsukló javítása

  A leírtak alapján kiderül, hogy ezen terápia során testközeli kontaktus van a kezelő és a kezelt között, ami ökölcsukló javítása ökölcsukló javítása megerőltetés nélküli, energiatakarékos kivitelezést, a kezelő által végzett testsúlyáthelyezés és rotációs mozgások támogatásával.

  A Technika célja és egyben feladata a szövetekből eredő fájdalom csökkentésea fennálló keringés probléma javítása és helyreállítása, ízületi mozgáspálya fejlesztése, viszkoelaszticitás növelése, a szöveteknek a flexibilitás-mobilitásának helyreállítása, az alapállomány hidratációjának megőrzése.

  ökölcsukló javítása

  Mire jó a gyógytorna?